Tokyo este adesea prezentat drept unul dintre cele mai mari orașe din lume pentru gurmanzi. Odată cu lansarea Ghidului Michelin Tokyo 2025, turiștii și rezidenții deopotrivă au o hartă reîmprospătată pentru a explora plăcerile gastronomice variate ale capitalei nipone.
Un total de 170 de unități au primit stele Michelin, în timp ce alte 110 au câștigat distincția Bib Gourmand, care indică o bucătărie de calitate la prețuri moderate.
Sensibilitatea cosmopolită a lui Sezanne, creația bucătarului britanic Daniel Calvert, a ridicat restaurantul rafinat în panteonul de 12 unități de trei stele din Tokyo. Între timp, elementele de bază ale bucătăriei haute ale acestei liste, cum ar fi RyuGin și Kohaku, arată că cele mai înalte eșaloane ale scenei restaurantelor din Tokyo sunt împărțite destul de egal între mâncărurile japoneze și cele franceze.
Douăzeci și șase de restaurante au primit două stele Michelin, cu înfloriri inovatoare în aromă, textură și temperatură, justificând promovarea Tempura Motoyoshi pe această listă. Dintre cele 132 de unități din lista de o stea, 13 sunt nou-veniți care au fost recunoscuți pentru riff-urile lor distinctive despre sushi și yakitori, italiană, franceză și fusion – sau pur și simplu desert, în cazul Yama, primul astfel de restaurant care a primit distincția de la Tokyo.
Daigo, specializată în shōjin ryōri, bucătăria vegetariană asociată cu budismul ascetic, a primit o stea și, de asemenea, s-a alăturat restaurantelor Michelin Green Star din Tokyo – în număr de 12 în total – pentru practicile sale durabile.
www.japantimes.co.jp
Tokyo is often touted as one of the greatest cities in the world for gourmands. With the release of the Michelin Guide Tokyo 2025, tourists and residents alike have a refreshed map for exploring the wide-ranging gastronomic pleasures of the Japanese capital.
A total of 170 establishments have been awarded Michelin stars, while 110 more have earned the Bib Gourmand distinction that indicates quality cuisine at moderate prices.
The cosmopolitan sensibilities of Sezanne, the brainchild of British chef Daniel Calvert, have elevated the fine dining restaurant into Tokyo’s pantheon of 12 three-star establishments. Meanwhile, the haute cuisine mainstays of this list, like RyuGin and Kohaku, show that the highest echelons of Tokyo’s restaurant scene are split fairly evenly between Japanese and French fare.
Twenty-six restaurants were awarded two Michelin stars, with innovative flourishes in flavor, texture and temperature justifying the promotion of Tempura Motoyoshi to this list. Among the 132 total establishments on the one-star roster, 13 are newcomers that have been recognized for their distinctive riffs on sushi and yakitori, Italian, French and fusion — or simply dessert, in the case of Yama, the first such restaurant to receive the distinction in Tokyo.
Daigo, specializing in shōjin ryōri, the vegetarian cuisine associated with ascetic Buddhism, received one star and also joined the ranks of Tokyo’s Michelin Green Star restaurants — numbering 12 in total — for its sustainable practices.