Japonia ar putea invinge China in cursa pentru a plasa un astronaut pe Luna. Competitie stransa, „China a facut pasi extraordinari, in special in ultimii 10 ani, dar sunt foarte, foarte secretosi”

0
60

Japonia ar putea invinge China in noua cursa spatiala de a trimite un astronaut pe Luna. Presedintele american Joe Biden a promis ca un astronaut japonez va fi primul neamerican care va ajunge pe suprafata lunara, in cadrul a ceea ce NASA numeste o noua „cursa spatiala”, relateaza The Independent.

Conform planului prezentat de Biden si de premierul japonez Fumio Kishida, la 10 aprilie, Japonia va colabora indeaproape cu SUA pentru a plasa unul dintre astronautii sai pe Luna in cadrul misiunilor Artemis ale NASA, mai intai in 2028 si apoi in 2032.

Acest lucru pune Japonia in concurenta cu China, care a anuntat anterior ca intentioneaza sa trimita astronauti pe Luna pana in 2030.

mai mult la :

/www.aktual24.ro/japonia-ar-putea-invinge-china-in-cursa-pentru-a-plasa-un-astronaut-pe-luna-competitie-stransa-china-a-facut-pasi-extraordinari-in-special-in-ultimii-10-ani-dar-sunt-foarte-foarte-secretosi/

 

Lasă un răspuns