Japonia: Record istoric de căldură timpurie în Sapporo

0
47

Temperatura din Sapporo a depăşit luni pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în nordul extrem al Japoniei, a anunţat Agenţia japoneză de meteorologie (JMA), informează AFP.

Situat în cea mai friguroasă regiune a Japoniei, oraşul Sapporo a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în 1972 şi organizează în fiecare lună februarie un foarte popular festival al zăpezii, în cadrul căruia sunt expuse sculpturi gigantice din gheaţă.

Este pentru prima dată când temperatura din Sapporo a depăşit pragul de 25 de grade Celsius atât de devreme în cursul anului de la începutul măsurătorilor meteorologice în acest oraş japonez, realizate începând din 1877, a declarat Suichi Yoshida, un oficial al filialei regionale pe care JMA o administrează pe insula Hokkaido.

Temperatura medie din Sapporo pentru data de 15 aprilie este de 11,5 grade Celsius, iar precedentul record de precocitate în ceea ce priveşte atingerea temperaturii de 25 de grade Celsius data din 20 aprilie 1998 (25,1 grade Celsius).

JMA consideră că valoarea de 25 de grade Celsius este o temperatură estivală în Japonia, potrivit sistemului său actual de clasificare.

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns