Japonia se angajează că până în 2030, femeile vor ocupa o treime din funcțiile de top ale firmelor japoneze

0
174

Prim-ministrul Fumio Kishida adeclarat că diversitatea în companiile listate la bursa din Tokyo este esențială pentru „realizarea unui capitalism modern și a unei societăți inclusive”

Prim-ministrul japonez, Fumio Kishida, a spus că dorește ca până la sfârșitul deceniului aproape o treime din funcțiile executive ale companiilor de top ale țării să fie ocupate de femei.

Într-o aparentă încercare de a aborda situația mediocra a Japoniei în ceea ce privește egalitatea de gen înainte de summitul liderilor G7 de la Hiroshima de luna viitoare, Kishida a spus că mai multă diversitate în sălile de consiliu director ale firmelor ar stimula a treia economie din lume.

„Căutăm să avem ponderea femeilor în rândul directorilor la 30% sau mai mult până în 2030 în companiile care sunt listate pe piața principală a Bursei de Valori din Tokyo”, a spus Kishida oficialilor, inclusiv ministrului de stat pentru egalitatea de gen – care este bărbat – la o întâlnire săptămâna aceasta.

Cabinetul său de 19 membri include doar două femei. „Securizarea diversității prin promovarea capacității femeilor și, ca rezultat, prin facilitarea inovației, este crucială pentru realizarea unui nou capitalism și a unei societăți inclusive”, a adăugat Kishida.

www.theguardian.com/world/

Lasă un răspuns