Rugby: Japonia va găzdui faza finală a Cupei Naţiunilor Pacificului

0
71

Faza finală a Cupei Naţiunilor Pacificului, care va reuni şase selecţionate, va avea loc în luna septembrie, în Japonia, a anunţat marţi World Rugby, federaţia internaţională a sportului cu balonul oval, citată de AFP.

„Prima fază finală a Pacific Nations Cup se va derula în Japonia, la Tokyo şi Osaka, între 14 şi 21 septembrie, şi va fi organizată alternativ în Statele Unite, în anii următori”, a indicat World Rugby într-un comunicat.

Echipele din Fiji, Samoa şi Tonga vor evolua în Grupa A a competiţiei, între 26 august şi 6 septembrie, în timp ce Japonia, Canada şi Statele Unite se vor înfrunta în Grupa B, între 25 august şi 7 septembrie.

Primele două clasate în fiecare grupă se califică în semifinale, în timp ce formaţiile de pe locul al treilea vor disputa un meci pentru stabilirea ocupantei poziţiei a cincea în clasamentul final.

„Două grupe regionale de trei echipe sunt create pentru a limita deplasările de jucători în tipul fazei grupelor”, a adăugat forul rugbystic mondial, referindu-se la modul de desfăşurare a acestei competiţii, al cărei scop în reprezintă ‘”dezvoltarea rugby-ului şi a echipelor naţionale din Pacific, în cadrul unui nou calendar internaţional armonizat”.

www.agerpres.ro/sport-extern/

Lasă un răspuns