Uleiul de gătit de la principalul lanț de sushi din Japonia va fi transformat în combustibil durabil pentru avioane

0
166

OSAKA – Uleiul de gătit uzat de la popularul lanț japonez de sushi cu bandă transportoare Akindo Sushiro va fi folosit pentru a face  combustibil pentru avioane, a anunțat operatorul lanțului pe 5 aprilie.

Food & Life Companies Ltd., cu sediul în Suita, Prefectura Osaka, își propune să furnizeze petrol de la aproximativ 680 de restaurante Sushiro și alte restaurante din Japonia pentru a produce combustibil pentru aviație (SAF) din 2025. Pe 5 aprilie, compania a încheiat un acord cu Yokohama- gigantul industrial JGC Holdings Corp. și alte părți care vor produce combustibilul.

Se spune că planul este primul de acest gen al unui restaurant. Compania își propune să livreze anual 900.000 de litri de ulei, colectați de la restaurante după ce a fost folosit la prăjit tempura și alte feluri de mâncare. Folosind uleiul uzat ca bază, JGC Holdings și alții intenționează să producă 750.000 de litri de SAF pe an la o fabrică în construcție în Sakai, Prefectura Osaka.

 

OSAKA – Used cooking oil from popular Japanese conveyor belt sushi chain Akindo Sushiro will be used to make a sustainable form of jet fuel, the chain’s operator announced on April 5.

Lasă un răspuns