Un ton roșu a fost vândut pentru puțin peste 114 milioane de yeni, echivalentul a 720.000 de euro, la tradiționala licitație de început de an la piața de pește din Tokyo.

0
101

Un ton roșu a fost vândut pentru puțin peste 114 milioane de yeni, echivalentul a 720.000 de euro, la tradiționala licitație de început de an la piața de pește din Tokyo. Este cea mai mare cifră din ultimii patru ani.

Exemplarul de 238 de kilograme, capturat în largul portului Oma, în nordul prefecturii Aomori, depășește cotația de anul trecut, de 36 de milioane de yeni, și reprezintă cea mai mare cifră din ultimii patru ani, conform The Japan Times.

Președintele conglomeratului alimentar Yamayuki, Yukitaka Yamaguchi, și șeful companiei care operează lanțurile Sushi Ginza Onodera, câștigători comuni cu cea mai mare ofertă, au declarat că, după ce inițial au fost reticenți în a participa la licitație din cauza veștilor descurajatoare de la cutremurul din 1 ianuarie din centrul-vestul Japoniei, au decis că vor să trimită „un semnal de optimism pieței și antreprenorilor din industrie”.

/www.stiripesurse.ro/

 

Lasă un răspuns